bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      karşıt görüştenmiş gibi gösterip her zaman kendi evlatlarını öldürür. (bkz: gladio)
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    3. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: hollanda) not: deniz seviyesinin altında bi devlet. daha derinini düşünemiyorum :(
      2muazzam mizah. + - avarel 23.01.2017 13:34:23 |#3147412
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tam gaz faaliyetlerine devam ediyor. şimdi sevinen aklıevvelleri ileride baya üzecekler bana kalırsa. pasifize edilmesi kısa dönemde imkansız.
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      devlet içerisinde kendine çıkar sağlayan kendi yararına işleyen iç devlet. dile getiren ilk devlet adamı bülent ecevit'dir. bir çok kez suikast girişimine uğramıştır kimisi bilinir kimisi ise bilinmez.
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      derin devlet, anayasa'da belirlenmiş devlet yapısı dışında oluşturulan devlet yapısını ifade eden siyasi terim. baskın oran'ın tanımına göre "devlet yetkisini şu veya bu biçimde kullanan kişi veya kurumların meşruluk sınırları dışına taştıkları zaman şiddet kullanmaları halinde ortaya çıkan oluşumdur." mümtaz'er türköne'ye göre ise devlet görevlilerinin "eşkıyâ yöntemleriyle yetkilerini, kullandıkları kaynak ve imkânları 'gizlilik' zırhından istifade ederek devleti korumak için değil, kendilerine çıkar sağlamak için" kullanmalarına derin devlet adı verilir. derin devleti dile getiren ilk devlet adamı olan bülent ecevit, 26 eylül 1974'te, giresun'da yaptığı bir konuşmada şu ifadeyi kullandı: "12 mart sonrası dönemde adı sanı ortaya çıkan ve tedbirlerin ve hatta soruşturmaların hukukiliğine ve insaniliğine gölge düşüren kontrgerilla adlı örgütün, bu resmi görüntülü fakat gayriresmi örgütün niteliği ve amacı üzerindeki örtü kaldırılamamıştır.” 1996'da yaşanan susurluk skandalıyla giderek yaygınlaşan bir kavram olan derin devletin kökeni ve ne anlama geldiği konusunda farklı savlar vardır. ileri sürülen bir teoriye göre, derin devletin başlangıç noktası soğuk savaş döneminde nato'ya üye ülkelerde oluşturulan ve cia tarafından yönetilen ve finanse edilen istihbarat ve silahlı operasyon örgütlerine dayanır. bu örgütün türkiye'de kontrgerilla adı altında faaliyet gösterdiği iddia ediliyor. 1974 yılında, bu iddiayı destekleyen ilk devlet adamı eski başbakan bülent ecevit olmuştur bir diğer teoriye göre ise derin devletin kökleri, osmanlı devleti'nin son yıllarında ittihat ve terakki yönetimi tarafından kurulan gizli istihbarat ve askerî operasyon örgütü olan teşkilât-ı mahsusa'ya kadar uzanır. bu iddiayı destekleyenler arasında cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan vardır.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      her ülkede sayısız diziye konu olmuştur.
    8. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu konuda araştırma yapmayı seviyorum işlerin gizli kapaklı olması cezbediyor adamı.
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aslında her şey ortada, sadece birileri görmek istemiyor.
    10. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      “Derin devlet” ile ilgili olarak düşülen en temel yanılgı bunun Orta Asya’dan beri kesintisiz süregelmekte olan bir yapı olduğudur. Bunun başlıca sebepleri arasında dezenformasyon / bilgi kirliliği ve bunu mit haline getirip kitap yazarak gelir sağlayan kişilerdir. Türk tarihi boyunca dönem dönem etkili olmuş “derin yapılar” / “üst kurullar” olduğu doğrudur ama bunlar sadece paralellik arz eder. Bu yapıları Tonyukuk döneminde kurulan “Börü Budun”dan başlatıp, Selçuklu’da saray içinde oluşturulmuş “kurul”lara kadar götürebilirsiniz. Bugün bildiğimiz, Cumhuriyet’in kurucu aklı / derin devletin tarihi ise yaklaşık 180 yıl önce başlar. Bu yapı 2. Abdülhamit Han’dan önce kurulmakla birlikte kurumsallaşması onun dönemine tekabül eder. 2. Abdülhamit Döneminde Yapılan Yenilikler Nelerdir http://www.eokul-meb.com/2-abdulhamit-doneminde-yapilan-yenilikler-nelerdir-73242/embed/ Buradaki yenilikleri okuduğunuzda yeni cumhuriyetin eğitim / ekonomik / idari / askeri altyapısını göreceksiniz! Meşrutiyet / Islahat Fermanı / Meclis-i Mebusan, Cumhuriyet yönetimine geçiş / ara dönem aşamalarıdır. “Devletimin yıkılmasını 33 yıl geciktirebildim.” sözü ile Cumhuriyet’i kuracak kadronun oluşması için gereken vakti sağladığını kasteder. Yine bu bağlamda; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler / Mekteb-i Mülkiye Cumhuriyet döneminde değil Osmanlı döneminde (1859) kurulmuş bir kurumdur. Cumhuriyet’e geçişle birlikte siyasi boşluk doğmaması adına yönetici / devlet adamı yetiştirmiştir. Bu okul ve mezun kadrolar Cumhuriyet’in kuruluş aşamasında / Kurtuluş Savaşı’nda ve sonraki dönemlerde önemli görevler üstlenmiştir. Derin devletin kurumsal kimliği ise bilinenin aksine Teşkilat-ı Mahsusa değil Encümen-i Daniş’tir.